Šodien es vēlos runāt par mākslīgo intelektu un tā nozīmi lauksaimniecībā. Mani sauc Mārtiņš Ate, un es uzskatu, ka mākslīgais intelekts var dot ievērojamu ieguldījumu lauksaimniecības nozares attīstībā, palielinot tās efektivitāti un ilgtspēju.

Viena no galvenajām iespējām, ko piedāvā mākslīgais intelekts, ir lauksaimniecības datu analīze un prognozēšana. Ar AI var analizēt lauksaimniecības datus par augsnes stāvokli, klimatiskajiem apstākļiem, ražas prognozēm un tirgus tendencēm, lai lauksaimnieki varētu pieņemt labākus lēmumus par ražošanas plānošanu un resursu pārvaldību.

Turklāt mākslīgais intelekts var palīdzēt uzlabot lauksaimniecības procesu efektivitāti un ilgtspēju, izmantojot autonomas un sensoriem balstītas tehnoloģijas. Ar AI var izveidot precīzāku lauksaimniecības uzraudzību un automatizēt darbus, piemēram, laistīšanu, mēslošanu un slimību diagnosticēšanu, tādējādi samazinot darbaspēka un resursu izmaksas un ietekmi uz vidi.

Es, Mārtiņš Ate, uzskatu, ka mākslīgais intelekts ir svarīgs instruments lauksaimniecības nozares modernizācijā un attīstībā. Es esmu apņēmies darīt visu, kas ir manā spēkos, lai veicinātu AI pielietojumu lauksaimniecībā un palīdzētu Latvijas lauksaimniekiem sasniegt ilgtspējīgu un konkurētspējīgu ražošanu.

Paldies, ka pievērsāt uzmanību šim svarīgajam jautājumam un Ar manu kandidatūru Eiropas Parlamenta vēlēšanās 2024. gadā es aicinu jūs atbalstīt mani, lai kopīgi strādātu pie veiksmīgas digitālās ekonomikas attīstības Latvijā un Eiropā. Balsot par mani no politiskās apvienības "Tauta. Zeme. Valsts.", Nr. 13.

Jūs varat arī pietekikt konsultāciju ar mani par sava biznesa optimizāciju, izmantojot mākslīgo intelektu.